onsdag den 13. december 2017

Øg Dit Salg Med Butiksbelysning

Det er videnskabeligt bevist, at LED belysning kan øge følelsen af velvære, når det er opsat på et kontor, og har en beroligende effekt på dyr, når opsat i en stald eller fold. Men vidste du, at LED belysning også kan præge din omsætning i positiv forstand? Der skal dog lidt arbejde til.



Butiksbelysning


Når vi skriver, at der skal lidt arbejde til, så er det blot for at understrege at omsætningen ikke stiger på magisk vis, når der monteres LED belysning i din butik. Den høje lyskvalitet i LED lyskilder gør, at kundeoplevelsen forbedres øjeblikkeligt efter montering – og det er til trods for at de færreste kunder bemærker belysningen når de shopper. Kunden kommer selvfølgelig efter dét, som den pågældende butik udbyder. Men LED lyset kan hjælpe produkterne til at fremstå mere attraktive og derfor, om end i mindre grad, så påvirke i retning af et salg. Ønsker man derimod at integrere lyset mere i selve købsbeslutningen, er der en række konkrete tiltag man kan benytte sig af som butiksejer.

Spots med fleksible hoveder, eksempelvis monteret på en skinne, er en god start hvis man vil bruge belysningen til at øge omsætning. Hertil får du nemlig mange muligheder. Du kan lede kunden på rette vej, ved at dreje hovedet mod ét specifikt produkt eller hyldeforkant. Dette vil få det pågældende produkt til at fremstå mere attraktivt end det resterende, hvorfor kunden i højere grad vil drages mod det. Dette kaldes kontrastbelysning, og er et gammelt ’trick’, som kun er blevet nemmere gennem de mange fleksible LED armaturer der findes på markedet. Med samme fleksible armaturer, kan du ligeledes lede kunden på vej, ikke til ét produkt, men igennem hele butikken.

Skaber du en sti af belysning igennem din butik, vil kunden i højere grad fristes til at følge ruten, i stedet for blot at gå til det produkt de kom for og gå igen. Ved at hjælpe kunden på vej til andre produkter, øges chancen for mersalg altså. Sørg også for, at købe LED butiks armaturer med bredspektret belysning, der giver en bedre helhedsbelysning, som giver kunderne lige præcis den mængde sigtbarhed de søger, når de navigerer efter det de leder efter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar