tirsdag den 2. maj 2017

Kontorbelysning - LED belysning stormer ind på kontorer

Området er særdeles spændende. Flere nye LED produkter til kontor LED belysning har meldt sin ankomst på markedet de seneste 2 år. Det betyder udvalget er blevet større og energieffektiviteten bedre.


LED kontor belysning


Belysning til kontorer har længe været domineret af lysstofrør, men nu er markedet ved at vende. I 2015 begyndte flere at efterspørge LED belysning i nybyggeri og i skrivende stund ses der stort set ikke andet i nybyggeriet. Det er en positiv udvikling, som har bevirket at LED belysning til kontorer vinder mere og mere.

De mest effektive LED armaturer til kontorer giver de mest effektive lysstofrør baghjul. Faktisk er de så energieffektive, at der er tale om 15-20 % højere energieffektivitet. Det betyder noget i det lange løb, når de store kontordomiciler skal belyses. Her anvendes der flere hundrede lamper og hvorfor ikke spare 15-20 % energi på belysningen og slippe for lyskilde udskiftning i de kommende år? Det er et spørgsmål, der er gået igen i rådgiverbranchen, og nu ser det lyst ud for LED belysning til kontor øjemed. Men hvordan findes den bedste LED belysning? 

Der er stadigudfordringer på markedet, da flere mindre gode produkter stadig er at finde. Når lamper til kontorer skal findes skal der, udover at ses på specifikationer, også ses nærmere på det rent visuelle. Blænder lampen, når den er tændt. Det er således ikke kun de tekniske specifikationer, der kan hjælpe til en god belysning på kontorer. Som eksempel er det derfor ikke altid en fordel med en meget høj energieffektivitet, så massere lys kastes ned i rummet, hvis dette lys ikke er kontrolleret, så det ikke blænder brugerne af rummet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar