mandag den 24. april 2017

LED lamper udendørs og LED udendørs kan give 80 % energibesparelse

Det bedste sted LED lys kan blive installeret er i kolde miljøer. Det betyder også at LED belysning egner sig særdeles godt til udendørs belysning.

De fleste kender til problematikken, hvis en LED lampe installeres i varme miljøer. Levetiden forringes og der kan i mange tilfælde ske en drastisk ændring af lyskvaliteten.
For at undgå dette skal LED lys altid installeres, så det har mulighed for at komme af med varmen.


Hvordan findes de rigtige LED lamper udendørs?

Når det kommer til LED lamper udendørs, er der reelt en praktisk talt ubegrænset levetid på selve lysdioden. Med de rigtige LED lamper kan der nås levetider på op mod 100.000 timer, hvilket i normal drift svare til 25 år. Specielt LED spot udendørs giver rigtig god mening. De bruges ofte i udhæng rundt om huset eller i garagen. De fleste spots er efterhånden oppe i en kvalitet hvor de sagtens kan konkurrerer på lige vilkår med halogenpærer. Når den rigtige løsning skal findes er det vigtigt, at der sættes nogle krav inden valget falder på et LED produkt. Skal der være varmt lys? Det fås ved, at holde sig omkring 2700K. Hvordan fås koldt lys? Det fås vedat holde sig i området omkring 4000K-5000K.

Bedste LED spot udendørs

LED spots kan leveres med en flot varm hvid farve og så kan de endda lysdæmpes. De bedste LED spots. Det er svært at sige, men når der vælges sådanne lamper, som også går under navnet LED downlight, skal der ses på lumen (lm), hvor meget lys der sendes ud, dernæst farvegengivelse, benævnt Ra eller CRI, og slutteligt farvetemperaturen benævnt K. De oftest anvendte LED spots har omkring 250-450lm, 80-95Ra og 2700K-3500K. Det er forskelligt hvad folk ønsker, men skal der tilvejebringes et varmt behageligt lys under udhænget, skal der gås efter omkring 250lm, 2700K, 85Ra-90Ra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar