tirsdag den 4. oktober 2016

Hvordan vælger du den bedste LED belysning i industri 2016?

Det har længe været en udfordring at bruge LED belysning i industrien, blandt andet på grund af lofthøjden. Lyset skulle styres effektivt ved hjælp af reflektorer og optiske linser, men også energieffektiviteten skulle forbedres før det var muligt at anvende LED i industrien. I løbet af de seneste par år er LED belysning dog blevet mere energieffektivt, hvilket sammen med en lang levetid har gjort det til en populær type lyskilde i industrien.


Industri LED belysning


Vælger man at udskifte de gamle industrilamper med LED, er dette ofte let og rentabelt, idet de nye LED rør i mange tilfælde kan installeres direkte i det gamle armatur uden en ombygning er nødvendig. Dette sikrer en nem og sikker energibesparelse, der ofte kommer over 60% når man skifter til LED belysning. 

I industrien ser man ofte store haller med højt til loftet, hvor der før i tiden blev anvendt spandelamper bestykket med 250W eller 400W højtryksnatrium- eller metalhalogenlamper. Disse typer lamper anvendes stadig, men LED high bay armaturer har sikret, at der kan bruges mere energirigtige belysningsinstallationer i haller. Spandelamper med en LED lyskilde sikrer ofte en 50-60 % energibesparelse og idet der er tale om et meget højt Watt-forbrug kan dette betyde en massiv omkostningseffektivisering. Alene grundet energibesparelsen er installationen for det meste tilbagebetalt efter 2 år, men medregnes besparelsen på udgifter i forbindelse med udskiftning af lyskilder, kan tilbagebetalingstiden være helt ned til 1 år. Derfor er det i mange tilfælde en rigtig god investering at anvende industri LED belysning



Ingen kommentarer:

Send en kommentar